שלבי העבודה לתכנון ועיצוב פנים לדירה/בית קיים או בית/דירה יד שנייה
מה זאת פרוגרמה? מה זה תכנון ראשוני? למה כדאי לעשות הדמיות? מהן תכניות התאורה החשמל ושאר "המערכות"? בואו נדבר על זה!
פרויקט הבנייה או השיפוץ לפניו אתם עומדים הוא בוודאי מטרת על בשבילכם. עבור רבים זהו תהליך ארוך המלווה בחששות רבים. השרות שלנו מקיף את כל שלבי התכנון ומלווה את הלקוחות שלנו מגיבוש הרעיון הראשוני ועד לפרטים הקטנים בקצה התהליך, אבל מה זה בעצם ה"מקיף" הזה? לפיכך, אנו פורסים בפניכם את שלבי העבודה המשותפת שאנו עוברים בתהליך תכנון ועיצוב הפנים עם הלקוחות שלנו.
1. מדידות | בתחילת העבודה יש צורך לתעד את הנכס המיועד לתכנון ושינוי במצבו הנוכחי והמעודכן. במידה וקיימות תכניות המציגות את הקונסטרוקציה ומערכות האינסטלציה נרצה לקבל אותם. כך אנו יודעים שהתכניות שעליהם נסתמך ועליהם נעבוד לאורך כל הדרך תואמות את המציאות ומדוייקות. המדידות מתבצעות ע"י מודד מוסמך שמכין תכנית ממחושבת של המצב הקיים (פורמט DWG או אחר) ולעיתים גם מצלם תמונות מצב קיים. אנחנו מתבססים על התכנית הממוחשבת שמספק לנו המודד.
2. גיבוש פרוגראמה | מספר מפגשים בהם נערוך הכרות קרובה, ונאסוף נתונים על מנת לקבל הבנה מלאה של הרצונות והצרכים שלכם. הבנה זו מאפשרת לנו,לתכנן ולעצב את ביתכם מכוונים אך עם זאת משוחררים להציע גם רעיונות חדשים במסגרת ההגדרות שלכם.
3. תכנון ראשוני | לאחר גיבוש הפרוגראמה מתחיל שלב התכנון בו מוצעות אופציות תכנוניות, ללא הגבלה במספרן. האופציה המועדפת עוברת במשך העבודה עיבודים שונים עד לשביעות הרצון המלאה שלכם. התכנית כוללת חלוקת החלל, פתחים, סידור עקרוני לכלים סניטריים ומערך ריהוט סכמתי. לדוגמא: באזור שיוגדר כסלון נציג את מערך הרהיטים: קרי ספה, כורסאות, מסך צפייה, חלוקת קירות פנים ופתחים .
4. הכנת הדמיות/תכניות תלת מימד (אופציונלי) | לאחר אישור התכנון הראשוני, נדרשת לעיתים הדמיה בכדי להציג באופן מוחשי יותר את התכנון. האופציה תקבל ביטוי נפחי ותוצג בתלת מימד. זהו שלב בו ניתן להבין טוב יותר את החלל והעיצוב וזהו שלב בו גם תובנות עיצוב מתגלות אשר מאפשרות עיבוד נוסף משלים לתכנון/עיצוב.
5. תכניות תאורה חשמל ומערכות | לאחר שהתכנון הסופי אושר, ניתן לגשת לפירוט המערכות בתכנון. בשלב זה נפרט את נקודות החשמל, התאורה, התקשורת ואת עקרונות המיזוג. במסגרת העבודה על המיזוג והתאורה יוצגו גם הנמכות התקרה.
6. תכניות אינסטלציה | אחרי אישור סופי של תכניות חשמל תאורה, נפרט את מערך האינסטלציה הנראית לעין כמו אסלות ,כיורים, מקלחות, אינטרפוצים ברזים וכיוצ"ב .
7. תכנון והכנת תכניות נגרות | אחרי אישור סופי של תכניות האינסטלציה נתחיל תכנון פרטני של יחידות הרהוט/אלמנטים שהוגדרו באופציה התכנונית עם הגדרת חומרי גמר עקרוניים בכדי לקבל הצעות מחיר מאנשי מקצוע. בחירת חומרי הגמר הסופיים נעשים עם ובהתאמה לבחירות צבע, וחומרי הגמר העיקריים של הבית כמו ריצוף, צבע קיר וכיוצ"ב. הצעות מחיר לפריטי נגרות ומטבחים יוצאים לתמחור במקביל למכרז הקבלנים.
8. תכנון והכנת מפרטים/תכניות/פרטים לספקים למוצרים צמודי בית | הכנת מפרט/תכניות/פרטים לספקים (לא כולל הקבלן) כגון עבודות אלומיניום, דלתות פנים וחוץ, פרגולות, עבודות זכוכית, עבודות ברזל, אמצעי הצללה, משטחים (מטבח, חדרי רחצה) עד 10 ימי עבודה מאישור תכניות הנגרות.
9. הכנת כתב כמויות, תכניות עבודה עקרוניות ומכרז קבלנים ואנשי מקצוע | כתב הכמויות הוא מסמך המכיל את פרוט העבודה ומציג לקבלן המתמודד על העבודה את פרוט מרכיבי העבודה המשמשים אותו לתמחור. לאחר סיום התכנון העקרוני עוברות תכניות תהליך פירוט שהופך אותה לסט תכניות מפורטות המתאימות להעברה לקבלנים לתמחור - הכנת כתב הכמויות למעשה מתבסס על תכניות העבודה. מכרז קבלנים הוא פגישה עם הקבלנים שיתחרו על העבודה במקום המיועד לשיפוץ/בניה. במכרז הם מקבלים את סט תכניות וכתב כמויות יחד עם הסברים מילוליים בשטח. עם נתונים אלו הקבלנים בונים את הצעת המחיר שלהם לפרויקט.
10. ליווי בבחירת חומרים ואביזרים צמודי בית | במקביל לעבודה על כתב כמויות ותכניות עבודה נצא לרכישות. נתחיל בבחירת החומרים והאביזרים שישלימו את תכנון ועיצוב הבית כמו, ריצופים, חיפויים, גופי תאורה וכל מרכיבי העיצוב צמודי הבית שיידרשו על ידי הקבלן בשטח וידרשו על מנת להשלים את התכניות העבודה הסופיות. פגישות הליווי ברכישות הינם עבודה מאומצת הדורשת מכם את ההבנה ואת הגמישות ללקיחת ימי חופשה במידת הצורך. בכדי להגיע לתוצאה מצוינת, פגישות הליווי הן ללא הגבלה, עד איתור המוצרים המתאימים לכם.
לאחר כניסת הקבלן לעבודה ואחרי סיום רכישות אלו נעבור לרכישות של מוצרים כמו רהוט, ואביזרים נוספים המשלימים את עיצוב הבית. ראוי לציין שבכדי שנוכל לקחת אחריות על התכנון והעיצוב ובכדי להגיע לתוצאה טובה יש צורך בהקפדה על בחירת המוצרים הנכונים והתיאום ביניהם ולפיכך יש לאשר כל מוצר נבחר ע"י BLV.
11. תכניות עבודה סופיות ותחילת פיקוח | לאחר בחירת הקבלן ואנשי המקצוע לביצוע העבודה, יעודכנו התכניות הסופיות ואלו יועברו לקבלן והספקים הנבחרים ואיתן תיערך העבודה בשטח. בזמן שמתבצעת עבודה בשטח אנחנו מגיעים לפיקוח על התקדמות העבודה. מטרת הפיקוח של BLV היא בדיקת תיאום בין התכניות לביצוע אל מול העבודה של הקבלן ואנשי מקצוע בשטח למניעת טעויות, ופתירת בעיות תכנוניות העולות בזמן העבודה.
12. פיקוח אחרון והגשת תמחור סופי של הקבלן | במהלך תהליך השיפוץ נערכים לעתים שינויים בתכניות הדורשים עדכונים ותוספות לעבודת קבלן מאחר ומדובר בחריגות מהתכניות המקוריות וכתב הכמויות שהוגשו במעמד תחילת העבודות (כל השינויים ותוספות נעשים אך ורק באישור הלקוח). בתום עבודות השיפוץ הקבלן יגיש לכם רשימה מפורטת של תוספות לעבודה שערך- תפקידנו הוא לבדוק את הרשימה ולאשרה/או לתקנה לפני העברת תשלום אחרון לקבלן.